Leta 1932 so  pobudniki in t.i. imenovani bohovski veterani, ki so bili najprej člani PGD Hoče  Jože Pleteršek, Anton Vernik in Franc Novak st. ustanovili  gasilsko požarno brambo v vasi Bohova. Že pred ustanovitvijo  društva je sicer  bila v vasi požarna desetina. Imela je ročno brizgalno, ki so jo prevažali s konjsko vprego. Med 2. svetovno vojno društvo ni delovalo, saj je okupator leta 1942 ukinil vsa društva. Po 2. svetovni vojni, 18. avgusta 1948, se je društvo na novo aktiviralo na izredni ustanovni skupščini in se preimenovalo v Prostovoljno gasilsko društvo Hoče-Bohova. Gasilsko društvo Hoče-Bohova se je delilo na dva dela, in sicer na gasilski četi Hoče in Bohova. Aprila 1950 je bila prva seja Prostovoljne gasilske čete Bohova, kjer je sodelovalo deset članov bohovske čete. Na predlog okrajnega poveljnika Štefana Lukasa sta od takrat dalje gasilski četi Bohove in Hoč delovali vsaka zase. Na občnem zboru 19. januarja 1952 so delegati Občinske gasilske zveze Maribor potrdili na novo preimenovano društvo v Prostovoljno gasilsko društvo Bohova.

Prvi gasilski dom na Bohovi je bil zgrajen leta 1933. Leta 1934 smo že nabavili prvi avto znamke Buick. Leta 1967 je bila nova pridobitev vozilo IMV Austin z dvojnimi kolesi na zadnji osi. Dve leti kasneje, l. 1969 se je gasilski dom povečal in preuredil. Temeljita obnova se je začela leta 1976 in sicer v podobo,  ki jo ima še sedaj. Otvoritev je bila leta 1978. Ob 70-letnici društva, leta 2002, je objekt dobil novo fasado. Deset let kasneje, v letu 2012, ob 80-letnici društva, smo organizirali dan gasilcev Gasilske zveze Maribor. 85-letnico društva smo počastili leta 2017 v Športnem parku Bohova na veliki veselici, kjer smo  gostili   Modrijane. Leta 2004 smo pridobili  novo vozilo GVC 16/25 znamke Renault Midlum in leta 2008 še orodno vozilo GV1 znamke Mercedes-Benz Sprinter. Vozili sta zamenjali staro cisterno TAM in orodno vozilo TAM. Še pred tem smo imeli kombi Ford in še starejšo cisterno TAM.

Dotrajana stavba, bližina potoka in prometna cesta so bili razlog, da smo leta 2010 začeli razmišljati o novem gasilskem domu. Z velikim razumevanjem in financiranjem Občine Hoče-Slivnica, pridobitvijo sredstev na Ekoskladu in prizadevnostjo vseh članov se nam je uspelo leta 2018 preseliti v nov Večnamenski objekt Bohova, ki združuje gasilski dom, poslovni del in večnamenske prostore.